søndag 31. juli 2011

Langs Comosjøens bredder i Nord-Italia!

I følge reisehåndbøker, er Comosjøen selve skjønnhetsdronningen av de italienske sjøene! Vi lot oss forlokke av beskrivelsen om turkist og safirfarget vann, - noe som viste seg å være langt fra sannheten! Vannet er mørkt og grumsete. Jeg krysser fingrene for at vannets dystre og mørke farge, skyldes et steinras fra fjellets bratte vegg, en snau uke før vår ankomst. Til tross for grumsete vann, er Comosjøen absolutt en skjønnhet!



Det er fjell og sjø så langt øyet kav se. I horisonten sees de sveitsiske alper. Majestetiske høyreiste, snøkledde klipper. Det er praktfullt og vakkert!



Langs sjøens bredder ligger flotte villaer, velstelte hager og frodige parker. I århundrer har Comosjøen tiltrukket seg rikfolk som har bosatt seg her i sine storslåtte villaer. Vår kvinnelige guide forteller oss med innlevelse og lidenskap, at George Clooney har sitt ferieparadis langs Comosjøens bredder. Vi knipser i vei i håp om at vi klarer å fange opp riktig villa i kameralinsen. Vi mistenker guiden vår for å være George Clooney fan, hun forteller om han i små og store sammenhenger, så ofte hun får sjansen. I forbindelse med steinraset uken før vår ankomst, kunne italienske nyhetskanaler fortelle at George Clooneys villa ikke var skadet etter steinraset. Guiden vår smilte i ren lettelse!

Villa Oleandra tilhører George Clooney. Bildet er lånt herfra.


 I villa Balbianello ble deler av Casino Royale (James Bond) og Star Wars filmet.

Bebyggelsen langs Comosjøens bredder, følger landskapet oppover fjellene. Oppover åsene og fjellsiden, ligger klynger med rustikke hus. Så fortsetter landskapet med sin grønne og frodige vegetasjon, før en og annen kirke og hus dukker opp i synsfeltet høyt oppe i fjellskråningen. Dette er steder som ”ingen kunne tru at nokon kunne bu”!  Det er bratt og kupert, fjellveggen stuper nærmest ned i sjøen. Landsbyene ser så skjøre ut der de klamrer seg fast til det mektige fjellandskapet.



Det som fascinerer meg mest med landskapet langs Comosjøens bredde, er fjellets myke kurver og frodige vegetasjon, som brått endrer seg til høyreiste majestetiske klipper. Det grønne frodige landskapet forvandles til harde slipte fjellvegger uten vegetasjon. Ved foten av fjellene speiler landskapet seg i sjøens mørke overflate. Lyset skaper sterke kontraster i vakre landskapet.

4 kommentarer:

  1. Ang. George Clooney så må jeg si jeg er overrasket hvor mye stoff det er om han i media her nede i Italia. Italienerne er fryktelig opptatt av filmstjerner og kanskje spesielt Clooney siden han har vært sammen med en italiensk dame...

    Comosjøen så forresten veldig idyllisk ut. Har ikke vært der selv, men kanskje en dag....

    SvarSlett
  2. Jeg liker ikke at du skal kose deg rundt i verden, mens jeg må jobbe i varmen her hjemme. Pokkers, men jeg liker at du koser deg, he he. Jeg er misunnelig som bare søren :-)

    SV:
    Jeg var på slangeshow i Thailand, på en eller annen brakke på bygda. Så tok han jævelen og kasta en slange på kompisen min og meg. Han holdt den igjen, men det så jo ikke vi før vi sparka ned hele veggen bak oss og beinfløy. Gubben kom etter. Vi hadde jo ikke betalt inngangspengene enda, så vi heiv penger mens vi løp og skreik verre enn godt er. Hele "slangehuset" datt sammen, så det var jo greit at vi fortsatte å løpe. Aldri mer. Slanger er farlige, okke som :-(

    SvarSlett
  3. Underbara bilder!!:) Vill tillbaks till Italien! Var bara där en gång när jag var liten med familjen;) Skulle vilja besöka säkert 10 platser.. Shit vad du reser!

    SvarSlett
  4. Como sjøen er virkelig vakker! Naturen og landskapet er nærmest magisk! Så spennende med landsbyene klamrer seg til bratte fjellskråninger.

    SvarSlett

Takk for at du kommenterer innlegget mitt.