fredag 22. juli 2011

Parkområdet Villa Borghese i Roma!

Siden begynnelsen av 1900-tallet har Villa Borghese vært offentlig italiensk eiendom. Denne storslåtte parken tilhørte tidligere den mektige italienske familien Borghese. Parken er vakkert skapt med skyggefulle alleer av furutrær, nydelig beplanting, utsmykkede fontener, historiske templer og vakre villaer. Spredt rundt i parken ligger det pittoreske templer som er laget for å se ut som ruiner. I parken er det museer og gallerier, zoologisk hage, akvarium, rideskole, et gresskledd amfiteater og en nydelig kunstig innsjø.




Ved innsjøen står et ionisk tempel som symboliserer legekunstens gud, Asklepios. I forgrunnen svømmer ender intetanende om at de er på historisk grunn. Barnefamilier og par som søker romantikk, ror langs vannet. Langs strendene vokser det bananplanter og bambus. Det skaper en idyllisk ramme.

Adressen til bildet finner du her.


Det er mange skyggefulle grusveier og smale stier gjennom alleer og avenyer, utsmykket med fontener og statuer. Til tross for at parken er godt besøkt av turister og Romas innbyggere, er det fult mulig å gå her nærmest alene. Sett av god tid, - parken er stor! Det er mulig å leie romantiske sykkelkjerrer med plass til passasjerer. Er du dårlig til bens, er det mulig å leie små elektriske golfbiler. Parken er tilrettelagt for alle, uansett bevegelses nivå.



Timene flyr av gårde mens vi nyter stemningen og atmosfæren. For hver ny vei eller sti vi tar, finner vi nye oaser. Det er vanskelig å forstå at vi befinner oss i storbyen Roma. Her i parken er stemningen så rolig og avslappende. Parken er så naturlig, enkel og estetisk. Villa Borghese er uimotståelig vakker!

Hva betyr byparker for deg?
Del gjerne dine tanker og opplevelser i kommentarfeltet.

2 kommentarer:

  1. byparker, er nesten veldig typiske av byen og landet en befinner seg i. noe ganger kan en gjette landet fra parkens bilder...

    SvarSlett
  2. Italienske parker er helt nydelige med blanding av vakre skulpturer, fontener, villaer, skyggefulle alleer og blomster. Så stilrent og smakfult!

    SvarSlett

Takk for at du kommenterer innlegget mitt.