torsdag 28. juli 2011

Panaoramautsikt fra landsbyen La Morra!

Den lille landsbyen La Morra ligger på Piemontes høyeste topp. Klynger av små hus og kirketårn klamrer seg fast til landskapet. Den rustikke landsbyen, rager høyt over slettene med vinlandskap. På vår Vespa, snirkler vi oss gjennom smale og svingete veier, kjører gjennom vinranker, og bestiger de bratte bakkene opp til La Morra. På toppen nyter vi den fantastiske utsikten over Piemontes vakre landskap.



Under oss ligger et fantastisk teppe med vinlandskap som bølger seg gjennom terrenget. Vi har vært en del av dette landskapet i flere dager, men likevel lar vi oss beundre. I synsfeltet ligger byene Alba, Barbaresco og Barolo. Byene er uendelig mye mindre enn jeg hadde forestilt meg, men vinmarkene er gigantiske! Området i synsfeltet, produserer 35 % av den verdenskjente Barolovinen, - kongenes vin.

 




La Morra en sjarmerende by med bratte enveiskjørte gater og mangfoldige trapper. Husene er malt i sterke farger og pyntet med fargerike potter og frodige blomster. Det er lett å finne roen og nyte atmosfæren på et sted som dette.






Vi suser videre på vår Vespa, gjennom La Morra, forbi vinbarer og utendørs restauranter, og videre i Piemontes vakre vinlandskap.

1 kommentar:

  1. breathtaking ! love the yellowohra colour in the houses : )

    SvarSlett

Takk for at du kommenterer innlegget mitt.