onsdag 20. juli 2011

Scalinata di Spagna, - spansketrappen i Roma!

piazza di Spagna, - det mest berømte samlingspunktet i hjertet av Roma, står Scalinata di Spagna, - spansketrappen. Trappen består av 138 trinn, og fører deg fra piazzaen og opp til kirken Trinità dei Monti. På 1700- og 1800-tallet, kom romere hit til Piazza di Spagna og spansketrappen, - på leting etter kunnskap og kunstneristisk inspirasjon. Hele området er vakkert dekorert fra rennesanse- og barokktiden.


Bildet er avbildet fra Gyldendals reiseguide Roma.


På toppen av spansketrappen, står uttalige kunstnere og selger sine vakre malerier. Noen maler med stødig hånd mens vi villig beundrer det som skapes på lerret foran oss. Det er duse, dempende farger med innslag av sterke kontraster. Motivene er detaljerte, med ulike tolkninger av piazzaen vi ser under under oss, i bunnen av trappen.

Kirken Trinità dei Monti var under restaurering da vi besøkte plassen.

I bunnen av spansketrappen, står fontenen La Barcaccia, - den ubrukelige gamle båten. Det er folksomt på piazzaen, og med første øyekast er fontenen vanskelig å se. Rundt piazzaen står høye hus malt i dempende nyanser av oker, teracotta og rødbrune farger. Det er stemningsfullt og beroligende. På piazzaen og de nærliggende gatene, kryr det av små hoteller, utendørskafeer og spennende butikker. Dette området er en oase med sjel!

Hva slags forhold har du til Italia? 
Del gjerne dine drømmer eller opplevelser fra Italia i kommentarfeltet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du kommenterer innlegget mitt.