onsdag 27. juli 2011

Vinlandskapet i Piemonte!

Vi er i vinmarkene i Piemonte i nordvest Italia. Det er vinlandskap så langt øyet kan se. Vinrankene bølger seg nedover landskapet, slynger seg gjennom daler og bratt terreng. Fargene er sterke og klare, - nyanser av grønt, gult og rødt. På toppene i landskapet, er det små rustikke landsbyer.






Vi sitter i stillhet og nyter landskapet. Det er så beroligende og vakkert. Øynene blir aldri lei av å hvile blikket på de samme punktene. Det er så fredelig og stille. Det er oss og naturen, - vinmarkene i Piemonte.





På vår oppdagelsesferd i Piemonte, kjører vi på trange og smale veier mellom vinrankene med vår Vespa. Drueklasene henger tungt og tett langs veikanten. Mens vi står og beundrer drueklassene, ser vi at jordfargen endrer seg i terrenget. Noen av druesortene dyrkes i sandholdig jord, andre i mer leirholdig jord, - og noen dyrkes i en blanding av forskjellig jord.






Det er fascinerende å se hvordan landskapet forandrer seg med lyset. Solen kaster skarpe skygger over vinrankene. Langsomt går solen ned i vest og skyggene i landskapet får en mykere form, før konjekturene blir borte i mørket.

3 kommentarer:

  1. Det er virkelig flott der. Vi var der i påsken for noen år siden.

    SvarSlett
  2. Ja, det er helt nydelig her! Vinlandskap så langt øyet kan se. Blir ikke lei slikt! :)

    SvarSlett
  3. Piemonte er absolutt en favoritt ja! Vakkert landskap og en herlig ro...

    SvarSlett

Takk for at du kommenterer innlegget mitt.