mandag 8. august 2011

Eataly, - et gastronomisk kjøpesenter i Torino!


Eataly er et gastronomisk kjøpesenter i Torino, som frister med italienske kvalitets produkter innen mat og vin. Det er vanskelig, - nærmest umulig, å forlate den gastronomiske verden tomhendt, eller mett! En vandring mellom butikkhyllene, delikatessediskene og serveringsstedene, er en nytelse for sansene. Det er som en gastronomisk reise gjennom Italias mattradisjoner. Eataly har som filosofi å tilby kvalitetsprodukter og lokale råvarer. Deres motto er "å spise godt hjelper mennesker til å leve bedre."

 


Eataly frister med italienske spesialiteter som den berømte durumhvete pastaen Gragnano Langhe, den verdenskjente vinen fra Piemonte, olivenolje fra Liguria, kildevann fra italienske Alper, fiorentina steak, krydret salami og smakfulle oster laget på geite - og bøffelmelk. Utvalget er forbløffende! I kjelleretasjen er det mulig å gå inn i rommene hvor spekemat og oster oppbevares. Det er en stram og intens lukt som møter oss, når vi åpner glassdøren og stiger inn i det aller helligste, - en gastronomisk oase!


Vi vandrer videre i kjelleretasjen mellom uttalige flasker med italiensk kvalitets vin. Under Piemonte regionen finner vi de berømte Barolo og Barbaresco vinene. Til vår store begeistring, står vinen fra den lille produsenten Mossio, i samme avdeling som de berømte Piemonte vinene. Mens vi var i Montelupo Albese, besøkte vi Cantina Mossio. Vi smakte entusiastisk på de fem forskjellige vinene de produserer, og svelget hver eneste dråpe! Mer om dette besøket kommer i eget innlegg.


Vi forlater det gastronomiske kjøpesenteret med mette mager, olivenolje fra Liguria og vin fra Piemonte. Les tidliger innlegg fra Piemonte her og her.

Hva slags forhold har du til italiensk mat?

1 kommentar:

  1. Oi oi oi! Her skulle vi absolutt har vært som elsker ost og vin. Et drømme kjøpesenter spør du meg!:))
    Jeg har også begynt sånn smått og intressere meg for forskjellige oljer, og fikk blant annet et par nye matoljer i gave av noen venner i Danmark som jeg gleder meg til å prøve.
    Dere har i alle fall opplevd og sett utrolig mye på ferien i Italia, ser supert ut!
    Klem

    SvarSlett

Takk for at du kommenterer innlegget mitt.