fredag 19. august 2011

Vinsmaking og omvisning på Marchesi di Barolo

Vinprodusenten Marchesi di Barolo, holder til i den lille landsbyen Barolo i Piemonte. Vårt første møte med landsbyen Barolo, er på vår tur gjennom Piemonte med Vespa. Vi kjørte langs Barolos vinranker, som bølger seg i ett med det kuperte terrenget. Drueklasene henger tett. I Barolo handler det aller meste om vin. I den lille landsbyen kryr det av  vin-barer, vinsalgsteder og vinprodusenter. I tillegg er det et nyåpnet vinmuseum som formidler vinens betydning i sosiale lag. Marchesi di Barolo er en mellomstor vingård med 110 hektar vin-marker. Hvert år produserer de 1.5 millioner flasker vin. 


Vår kvinnelige guide ønsker oss velkommen til Marchesi di Barolo. Hun fører oss inn til
til the winery,- vingårdens eget utsalg av vin, vinbøker, oliven, mørk sjokolade og andre smakfulle fristelser som passer til vin. Vi smaker 3 forskjellige viner, og innser fort at det er nødvendig å kjenne til vinprodusentens viner for å smake på den ypperste kvalitets vinen. Vi får servert 7 år gammel Barolo vin, men skulle så inderlig gjerne ha smakt en 10-15 år gammel vin for å kjenne forskjellen. Til vår gane, er vinen vi får servert nydelig med masse smak og aroma.

 Vi får en rask omvisning i vinkjelleren. Enorme eiketønner står på rekke og rad. Vår kvinnelige guide viser oss bilder av den eldste eiketønnen som nylig er restaurert. Rensingen og fjerningen av kjemikaler på innsiden av eiketønnen, er en farlig prosess. Gassene som er igjen kan være helseskadelig for mennesker og krever sikkerhetsutstyr. Åpningen i eiketønnen er liten og smal, det er kun plass nok til små personer. Tidligere var det dette et typisk barnearbeid. Nå er det heldigvis voksne som gjør denne farlige jobben.



Vi går videre til Enoteca, - Marchesi di Barolos skattekammer! I ulike kjellerrom lagres vinprodusentens mest dyrebare vin. Rommene er kjølige, - temperaturen er nøye tilpasset vinen som lagres her. Kjelleren inneholder ca 35.000 Barolo viner. Den eldste vinflasken som står utstilt i skattekammeret, er en flaske Barolo "Cannubbio" fra 1859. Marchesi di Barolo selger viner fra 1938 til samlere og vinkjennere.


Vin smaking og omvisnning hos Marchesi di Barolo, koster 5 Euro per person. For vin interesserte, vil Enoteca være et utvilsomt høydepunkt! Jeg har dessverre ikke god nok kunnskap om vin til å forstå hvilken verdi skattekammeret har. Det er så absolutt ikke nødvendig å vite mye om vin for å kunne få en minnerik opplevelse! 
Klikk her for å lese innlegget ”Et besøk hos vingårdsprodusenten Mossio i Montelupo Albese!”


Marchesi di Barolo produserer blant annet disse vinene (klikk på navnet for å lese mer om hver enkelt vin):

2 kommentarer:

  1. Hei Anniken :)
    La meg til som følger her ღ masse flotte bilder og flotte innlegg ღ Kjekt å se andre steder i verden og bilder... Her kommer jeg innom igjen :)
    Ønsker deg en flott helg, klem fra Mette

    SvarSlett
  2. Hei Mette! Velkommen som følger av "Anniken verden". I løpet av kort tid, flytter jeg bloggen over til eget domene; annikensverden.com. Jeg håper du vil følge meg også når bloggen flyttes! Takk for koselige kommentarer!

    Flott og estetisk blogg du har! Alltid spennende å lese om interiør!

    SvarSlett

Takk for at du kommenterer innlegget mitt.