søndag 14. august 2011

Byvandring i Torino!

Det er en slags frihetsfølelse å vandre gatelangs i en by jeg ikke kjenner. Det er som en slags sult og jakt etter nye opplevelser, ny inspirasjon. Byvandring i Torino er som en reise i arkitekturens verden. Det er så mye vakkert å se. Det er en herlig miks av mange stilarter.


Piazza Cesare Augusto står Porta Palantina. Byggverket er viktige arkeologiske rester fra den gang den fungerte som en av fire romerske byporter. Mens vi stod i den lille parken og fotograferte byggverket, kom busser og trikker kjørende bare noen meter unna. Det fikk meg til å tenke på hvordan tiden stadig er i endring, forandring. På Piazza Cesare Augusto, er flere tidspunkter på en måte smeltet sammen, - den gamle romerske byporten med det moderne kollektivsystemet i Torino by. Det gjøres en stor innsats og viktig jobb for å ivareta de arkeologiske restene som fortsatt finnes rundt i byen.



Jeg simpelthen elsker å trekke meg tilbake fra storbylivet, inn i små koselig parkområder.  I parken Giardini Reali, står monumentet Il Carabiniere. Vi setter oss ned på en benk, hviler bena mens vi nyter den koselige plassen rundt monumentet.


Piazza Statuto står det et gotisk monument. På toppen av monumentet står en vakker engel med en stjerne på hodet, og en fjærpenn i sin høyre hånd. Engelen svever majestetisk over steinblokkene. Rundt på steinene ligger forpinte mennesker tydelig preget av smerte. Monumentet er til minne om henrettelsene som skjedde akkurat her i romertiden. Tusenvis av kriminelle, avvikere og uskyldige mennesker ble hengt. På grunn av mangel på kirkegårder, ble kroppene dumpet utenfor murene. I århundrer har Piazza Statuto vært kjent som et sentrum for både svart og hvit magi. I dag fremstår Piazza Statuto som et koselig sted.


I nærheten av Museo Nazionale del Cinema, har kjendiser bokstavelig talt erobret veggen! Med fargerike portrettbilder, skiller denne fasaden seg ut blant den vakre arkitekturen i Torinos gater. Jeg må ærlig innrømme at jeg mildt sagt ble overrasket over denne veggen! Det er en artig måte å skape liv i en bygning som ellers ser ganske så tom og forlatt ut. Legg merke til de små franske balkongene foran noen av bildene.


Museo Nazionale del Cinema, holder til i et 85 m høyt tårn. Vi tok panoramaheisen til utsiktsplassen øverst på taket. Heisturen var en opplevelse i seg selv! Heisen svever midt i selve museet, og går videre igjennom den store kuppelen i taket og ut til friheten. Det tar oss et snaut minutt med panoramaheisen. Utsikten over Torino by er storslått! På skyfrie dager er det mulig å se de italienske alper, men ikke i dag hvor disen ligger lavt. Den ene delen av Torino by fremstår som vakker. Det er lett å se hvor de store pizzaene og arkitektoniske mesterverkene er i bybildet. Langs elven er det flere grønne lunger og parker som gir et herlig pusterom i storbyen. Rett på baksiden av tårnet vi står i, ligger det tett i tett med høye boligblokker. Klesvasken henger hulter til bulter på balkongene. Det er tydelige kontraster mellom byggverkene i Torino by.

Byvandring i Torino er ikke komplett uten å ha vært innom Piazza Castello, klikk her for å lese innlegget.

Hva oppsøker du når du er på byvandring?

3 kommentarer:

  1. huff! nå fikk jeg lyst til å reise til Torino!
    på byvandring jeg liker å besøke museumer og kjente attraksjoner selvfølgelig men også gå masse på gatene , observer mennesker, se på butikkene og sitte på vanlig kaffe ( ikke der touristene sitter) vil kjenne, lukte og føle byen så godt så mulig : )

    SvarSlett
  2. Jeg liker også å sitte på kafeer der de lokale sitter. Noe av det mest spennende med å reise, er å oppleve byen eller stedet akkurat slik de lokale opplever den. Noen turist severdigheter må jeg likevel innom for å oppleve eller lære mer om stedet jeg besøker.

    SvarSlett

  3. Ekte kjærlighetsspell Caster Dr.Obodo. Staver for å tiltrekke kjærlighet, Stopp skilsmisse, Ekteskapsstaver, Ta tapt kjærlighet, Penger og velstående staver, Beskyttelsesformer, Staver til ..Kontakt informasjon
    E-post: templeofanswer@hotmail.co.uk
    Ring, Viber og whatsapp +2348155425481

    SvarSlett

Takk for at du kommenterer innlegget mitt.