lørdag 18. juni 2011

Unike marked i Bangkok!


Det er uttalige markeder i Thailand! Hver eneste by og tettsted, har sitt eget lokale marked. Likevel, opplever jeg markedene som så forskjellige og unike! Noen markeder har spesialisert seg på mat, håndverk og kunst. Andre tilbyr et sammensurium av det aller meste! Du kan få alt fra elegante negler, til mat, trendy moter, antikviteter, treutskjæringer, akvarium og syngende fugler. Det mest spennende, er at du ikke aner hva som venter deg på neste hjørne! Kanskje ønsker du deg en skorpion som kjæledyr, eller en tatovering som et varig minne fra markedsbesøket? Valgene er mange!






Chatuchak Market i Bangkok, er verdens største Weekend Marked. Markedet er delt inn i markedshaller med egne gateskilt. Det krever tolmodighet å vandre i markedshallene. For hver bod du passerer, snakker selgerne smilende til deg. Før du hviler blikket på noe du kanskje liker, har de begynt å vise deg sine varer, sine spesialiteter. Med nærmere 9000 boder, overfylte med all verdens varer fra ulike verdenshjørner, - tar det tid å gå igjennom markedet! Lang tid! Mest sannsynlig er øynene mettet for synsinntrykk, og føttene ømme lenge før du har kommet halvveis! Slik var det for meg og familien min!









Utenfor hallene, står selgerne tett i tett. En liten parasoll beskytter selgerne fra den brennheite solen. Det er folksomt og hett! Solen varmer intens. Det er nærmest umulig å ikke dulte borti andre besøkende. Litt ufrivillig, kjenner du andres fuktige hud og kroppsvette. Det er sletts ikke behagelig, men likevel så fascinerende! Det er et mylder av mennesker! Det er en merkelig blanding av sterke lukter og fristende retter. Det er støy og gatestøv. Du går i klynger.  Er du heldig å finne et ledig bord, på et av de mange spisestedene, er sannsynligheten stor for at du etter kort tid deler bordet med totalt fremmende.




Jeg er speilet fascinert av markeder som åpner etter mørkets frembrudd! Hva er vel mer behagelig, enn å vandre mellom bodene under åpen himmel i en sval sommerbris? Eller trekke seg inn i markedshallen, og oppleve det som svalt? Patpong Night Market, er et funn for ivrige shoppere! I lavsesongen, kan du risikere å vandre i gatene og markedshallene, uten å dulte borti andre besøkende. Det er definitivt letter å oppnå den prisen du ønsker, - og ikke den prisen selgeren ønsker!







Markedet ligger i samme området som Bangkoks beryktede natteliv. Et steinkast unna, kryr det av go-go barer, lettkledde jenter og europeiske menn. For ivrigere shoppere, vil ikke dette dempe på handlelysten!







Det er lett å la seg forlokke av fristende varer! Jeg er naiv av natur, men på slike steder blir jeg skpetisk! Jeg tror neppe på "orginalvare-funn". Prut på alt du kjøper, - og nyt markedslivet i Thailand!

4 kommentarer:

  1. Så mange herlige bilder! Du frister reiselysten! Takk for koselig kommentar på det siste innlegget mitt:-D Ha en fin uke!

    SvarSlett
  2. Jag håller med dig om allt du skriver! Marknaderna är verkligen fantastiska i Bangkok så mycket grejer! Senast i April när jag var på Chatuchak satt jag och lyssnade på rockband med bara blinda killar i, häftigt de var så bra på att spela! Jag ska till Thailand<3 men måste göra 2-3 visarun så det blir några andra länder med... kanske Bali!? Ha en BRA dag!;)

    SvarSlett
  3. I was curious if you ever considered changing the page layout
    of your website? Its very well written; I love what youve got to say.
    But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.

    Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 images.
    Maybe you could space it out better?
    Here is my homepage bacalao

    SvarSlett
  4. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I've truly enjoyed surfing around your blog posts. After all I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon! Guess what the secret is on my page สล็อต

    SvarSlett

Takk for at du kommenterer innlegget mitt.