søndag 5. juni 2011

Håndverksbyen Chiang Mai!

Chiang Mai er et eldorado for håndverksprodukter! Det er uttallige områder med parasollmakere, treutskjæring, silke- papir og møbelfabrikker. Hver spesialitet viser fremgangsmåten til et unikt håndverk.



I over to århundrer, har befolkningen i Bo Sang Umbrella Village i Chiang Mai, laget unike parasoller av silke, bomull og Mulberry papir. Prosessen med å lage flotte parasoller, er lang og tidkrevende. Parasollene som lages i landsbyen, er fargerike og dekorert med nydelig mønster.














Silkeutsalgene viser villig frem fargerike silkestoffer, lekre silkeplagg og tradisjonsrike nasjonaldrakter. På fabrikken Thai Silk Village, fores silkeormer. Etter en månedstid, har silkeormen produsert en fyldig gulaktig kokong. Noen silkeormer, produserer riktignok hvitaktige kokonger.





Kokongene kokes, deretter spinnes til tynne silketråder. Så tørkes silketrådene, før de farges og tørkes igjen. Til slutt veves de til nydelige stoffer, og vakre produkter. Prosessen fra ”silkeorm til silketråd”, - er et fascinerende syn!







Å gå gatelangs i Chiang Mai er en spennende opplevelse! Det er så utrolig mye flott å se! Det er uendelig med butikker som selger håndlagede produkter i sterke farger. Fargeglade vesker, sandaler, - sko og støvletter i stoff. Øredobber i tre og glass, kurver, stoler og hengekøyer.






På vei mellom de mange fargerike butikkene, snublet vi innom et verksted hvor et ektepar satt og lagde flotte møbler. Det luktet så frisk og godt av den våte hampen de bruker til møblene.





Det er mye spennende å se og lære i håndverksbyen Chiang Mai!

1 kommentar:

  1. Definitivt!! Nå vet jeg at jeg ønsker meg silkeormer istede for katt!! :) Thailand er i en klasse for seg selv! Når var det dere var der?

    PS: Liggende Buddah har ukedagen tirsdag! Og det er da W er født! ;)

    SvarSlett

Takk for at du kommenterer innlegget mitt.