lørdag 4. juni 2011

Historiske Chiang Mai!

Chiang Mai er en kulturell og historisk interessant by. Byen har tidligere vært hovedstaden i det gamle kongedømmet Lanna. Den historiske delen av sentrum, var inngjerdet av bymur vollgrav. Innenfor Chiang Mais gjenværende bymur, finnes det  mer enn 30 templer som dateres tilbake til grunnleggelsen av fyrstedømmet. Templene er i en kombinasjon av burmesisk, Sri Lanka og Lanna Thai stiler. Templene er dekorert med vakre treskjæringer, Naga trapper, og forgylte pagoder.











Ved et av de mange tempelområdene i Chiang Mai, kjøpte vi fri to små fugler. Ved å slippe de fri, - tilbake til naturen, - ville gjerningen vår sørge for at vi fikk lykke og hell! Vi kunne ikke motstå fristelsen. Vi skrapte sammen det vi hadde av mynter, - og fikk fuglene på ”billig salg”. Vi har dermed sikret vår fremtid med lykke og hell, - så lenge fuglene er i det fri..




Lokalbefolkningen sier at du har ikke opplevd Chiang Mai, før du har sett Wat Phra That Doi Suthep. Tempelet er et av de viktigste i Chiang Mai. Mange buddhister reiser til tempelet på pilegrimreise under de viktige buddhistiske helligdager. Historien om Wat Doi Suthep , er en veldig berømt Thai legende.






I følge legenden, delte Buddha relikvien seg på magisk vis i to deler. Den minste delen ble plasert i Wat Suan Dok Temple, som er lokalisert like vest for den gamle bymuren, på det som nå kalles Suthep Road i Chiang Mai. Den andre delen av relikvien, ble plassert av kong Nu Naone på baksiden av en hellig kongelig hvit elefant.  Elefanten ble sluppet inn i jungelen. Legenden forteller at elefanten klatret opp fjellet Doi Suthep. Den blåste i snabelen tre ganger, snudde seg rundt tre ganger, knelte ned og døde. Hendelsen ble tolket som et tegn og kong Nu Naone beordret at tempel skulle bygges på stedet den hvite hellige elefanten døde.




Utsikten fra Doi Suthep er værefantastisk!Riktignok når tåken ikke er i veien. Heldigvis forsvant tåken mens vi var på toppen. Vi nøt synutsikten over Chiang Mai.




Chiang Mai er sjarmendende historisk by!

1 kommentar:

  1. Hej! Jag är så glad att jag hittat din blogg! :) Den är som en skattkammare för mig! I love Thailand och exotiska resor;) Ha en bra dag!

    SvarSlett

Takk for at du kommenterer innlegget mitt.