mandag 6. juni 2011

Elefantfører for en dag!


Et av mine beste opplevelser fra Thailand, er da jeg var elefantfører for en dag! Vi startet dagen med å stoppe på et marked for å kjøpe frukt og sukkerrør til elefantene. Det var ikke få kilo som ble med oss videre til Baan Chang Elephant Park. Det var utrolig artig å mate elefantene. For å forsikre oss at elefantene vil oppføre seg pent, så sørget vi for å mate alle elefantene. De har nemlig god hukommelse! Hvis de først stritter imot, er det vanskelig for selv en dreven elefantfører å få de til å bevege seg.




Å være elefantfører krever mye hardt arbeid. Vi fikk riktignok oppleve alle gledene ved å mate, kose og bade elefantene. Rengjøringen av området, overlot vi til de ekte elefantførerne. Det er viktig å være uthvilt, konesentrert og fokusert. Jeg tok oppgaven alvorlig, - og benyttet derfor muligheten til en liten pause når anledningen bød seg!

  
Etter lunsj, fikk vi utdelt hver vår elefant. Anne Gerd og jeg, fikk det som vi ville, - vi fikk ansvaret for elefantmammaen Mamo og den åtte måneder gamle babyen Faasai. Som elefantfører hadde vi ansvaret for å gi elefanten ordre om hvilken retning vi ønsket. Det bød på utfordringer å uttale ordene riktig. For å gi riktig orde om retning, skulle hendene og føttene plasseres i riktig posisjon. Det var mye å tenke på!




Etter rideturen på elefantryggen, kom dagens høydepunkt, - nemlig bading med elefantene! Det var ingen tvil om at elefantene koste seg i vannet! Elefantene la seg ned i vannet, fylte snabelen med vann, og sprutet på oss med all sin kraft! Det er ingen tvil om elefanter er lekne! Vannet var brunt, og lite tiltalende, men det var ingen hindring for ekte badeglede hos elefant og fører! Dette var en ubeskrivelig opplevelse! Bildene taler vel for seg?







Visste du at elefantene:
Er vegetarianere!
Spiser det meste som er grønt!
Spiser 200-300 kilo hver dag!
Drikker 200 liter vann hver dag!
Bananer og sukkerrør, er elefantenes form for sukkertøy, eller dessert!
Veier 1,5 – 2 tonn!
Går gravid i 24 måneder!
Det tar opp til 3-4 år før elefantene kan bli gravid igjen.
De hvite elefantene eies av kongen i Thailand.
Det er totalt 7 hvite elefanter i Thailand.
De asiatiske elefantene har mindre hode, kropp og tenner, enn de afrikanske elefantene.

1 kommentar:

  1. Så fantastiske bilder, Anniken! Er sikker på at du var en fremragende elefantfører!

    SvarSlett

Takk for at du kommenterer innlegget mitt.