mandag 13. juni 2011

Slummen i Bangkok!

Slummen i Klong Toey, er hjemmet og arbeidsplassen for mange tusen mennesker. Slummen er den forbudte delen av Bangkok. Den skamfulle delen av byen. Klong Toey er en labyrint med skurlignende hus. Rundt slumområdet, er det en to meter høy mur. En mur som beskytter Bangkoks innbyggere fra slummen.



Lukten, - den varme intense lukten. Lukten av eksos, søppel og varme. Det er kun en bro som skiller barna i slummen fra motorveien i Bangkok. Til tross for fattigdom, rus og kriminalitet, finnes det lyspunkter i slummen, - barnelatter og ekte livsglede.




Vi gikk i et av de mange smugene i slumområdet. Det som forundret meg mest, var at selv de skrøpeligste husene hadde en TV antenne og gassovn. Vi så kvinner på huk over oppvask, menn sittende på benken med en røyk i munnen. Vi så lekende barn. Utenfor barnehagen, satt rusede personer. Barna lekte ved deres side.

Vi besøkte en barnehage, som drives av det Norske Misjonsselskap. Barnehagen ligger under en trafikkert motorvei. På ettermiddagen, tilbyr NMS skolefritidsordning i barnehagen. Barn i alderen 7 – 17, får tilbud om forskjellige aktiviteter. Fiolinspill, kunst, sport, engelsk og data, - for å nevne noe. 



Mens vi var på aktivitetssenteret, fikk barna på skolefritidsordningen, besøk av to norske musikere. De spilte klassisk musikk på en utradisjonell måte. Ca 50 barn og voksne, satt tett i tett på gulvet. Noen av barna satt med vidåpne øyne og sugde til seg musikken, inntrykkene. Det var tydelig stas å høre om Norge. Landet mellom fjellene med tusser og troll.



Besøket hos barna i slummen, gjorde inntrykk! Det Norske Misjons Selskap, gjør et utrolig viktig arbeid for disse barna!

2 kommentarer:

  1. Driver Det Norske Misjons Selskap med misjonering der også? (noe jeg går utfra i og med de er et misjonsselskap). Er negativ til slike prosjekter som bevisst går etter de fattige med en agenda for øye- konvertering. Kan du si litt om hvordan du oppfattet dette? Vil man hjelpe burde man holde egen religion langt utenfor prosjektet, men det skjønner ikke kristene misjonærer som har tatt seg til rette i hele verden for å fremme egen religion. Vi hjelper dere og dere lar dere døpe som takk...

    SvarSlett
  2. Intressant inlägg! Ja, tv finns det överallt;)

    SvarSlett

Takk for at du kommenterer innlegget mitt.