lørdag 21. mai 2011

Flytende Marked i Chau Doc!


Chau Doc er travel liten by med  turister. På havnen stod en gruppe med vietnamesere som prøvde å gjøre alt for å tiltrekke seg vår oppmerksomhet. Velkomstkomiteen var større enn gruppen passasjerene som krøp ut av speedbåten. Stillheten fra elvebredden på Mekong River ble med ett glemt, da vi kom ut i gatene. Så langt øyet kunne se, var hovedgaten fylt opp av syklister og mopedister.





Det flytende markedet i Chau Doc, er Mekong Deltaets største marked. Det flytende markedet er et fargerikt skue! Hundrevis av båter ligger side om side i små klynger. De selger frukt, grønnsaker og blomster. En og annen båt ligger for seg selv. Båtselgerne har spesialisert seg på en enkelt grønnsak, frukt eller blomster. Produktet hver enkelt båt selger, er festet til masten. Det kryr av vannmeloner, ananas, gresskar  og andre eksotiske frukter. Det er mangfoldige kilo frukt og grønnsaker som selges fra disse båtene hver eneste dag!



 



Vannet i elven ser møkkete ut, - lite innbydende selv til en håndvask. Jeg føler meg snerpete, når jeg ser lokalbefolkningen vaske seg i akkurat dette vannet. Det ser ut som de nyter det! En forfriskende avkjøling i den varme luften. Små bøtter senkes ned i elven, og få sekunder senere blir oppvasken utført. I samme vann som fisken blir erobret, fanget, - kroppsvask og oppvask utført, i samme vann tømmes dobøttene fra bakre del av båtene. Det er på mange måter et fascinerende syn!




Vi tøffet videre til en flytende landsby. Uttallige husbåter på rekke og rad. Til tross for en enkel livsstil, har hver eneste husbåt en TV-mast på taket. Vi ble vinket velkommen av store og små. Barna løp ivrige fram til trappen, for å vinke til oss så lenge som mulig. En varmere velkomst skal man lete lenge etter!







Båtturen på det flytende markedet, var en unik opplevelse! Det er vanskelig, - nærmest umulig å beskrive atmosfæren, fargene og lukten vi var vitne til med ord. Jeg håper bildene taler for seg selv!

1 kommentar:

  1. Jag har varit där med! :)) Åkte Mekong från Chau doc till Kambodja..;)

    SvarSlett

Takk for at du kommenterer innlegget mitt.